Annons
Kultur

De största nyheterna vid The Game Awards

Lika mycket som spelgalan The Game Awards handlar om att prisa årets bästa spel, handlar det om att visa kommande titlar.
"Star wars"-spelet "Eclipse", svenska "Arc raiders" och en uppföljare till "Alan Wake" tillhörde nyheterna.
Spel • Publicerad 10 december 2021
En välkänd siluett dök upp i den första trailern för "Star wars eclipse":
En välkänd siluett dök upp i den första trailern för "Star wars eclipse":Foto: Lucasfilm Games
Författaren Alan Wake är tillbaka.
Författaren Alan Wake är tillbaka.Foto: Remedy
Amicia lämnar Frankrike i "A plague tale: Requiem".
Amicia lämnar Frankrike i "A plague tale: Requiem".Foto: Focus Enertainment

Till och från tv

Amazonserien "The expanse" kliver in i spelets värld, via Telltale Games och Deck Nine, som senast låg bakom "Life is strange: True colors". "Halo" går åt andra hållet, och blir tv-serie på Paradox strömningstjänst. Den första trailern visades upp vid galan. Serien har premiär nästa år.

"Baserat på verkliga händelser" är ett uttryck som inte är så vanligt förekommande i spelsammanhang. Men nya flerspelarspelet "The Texas chainsaw massacer", alltså "Motorsågsmassakern", hävdar att det rör sig om just det.

Nya spel på gång

Annons

Någon slags ondska väcks till livs i "Star wars: Eclipse". Droider, rymdskepp och ljussablar blixtrade förbi in en välgjord trailer som utspelar sig i högrepublikseran. Spelet är i en tidig utvecklingsfas och skapas av franska Quantic Dreams ("Detroit: Become human"). Det rör sig om ett actionäventyr där spelarens val påverkar berättelsen.

Finländska Remedy Alan Wake 2 kommer 2023 till pc, Playstation 5 och Xbox Series X/S. Till skillnad från det första spelet från 2010, som i år släpptes i en putsad version, så har actiondelen tonats ned.

– Vi bryter ny mark. Det är vårt första överlevnadsskräckspel, säger kreativt ansvarige Sami Järvi, som var på plats på galan för tillkännagivandet.

Nygamla hjältar

Sonic drar nytta av sin snabbhet på allvar, när "Frontiers" släpper ut den blå igelkotten i en öppen värld, för första gången. Bakom spelet står Sonic Teams, som räknar med att spelet finns ute i handeln vid den här tiden nästa år.

Wonder Woman får ett eget spel, skapat av amerikanska Monolith, som främst är kända för "Middle-earth"-spelen. Så mycket mer än så är inte känt.

Amicia och hennes lillebror Hugo lämnar det medeltida pesthärjade Frankrike bakom sig och reser söderut i "A plague tale: Requiem", som släpps nästa år. Det verkar dock som att de enorma mängderna råttor som var föregångarens signum hakar på till de nya jaktmarkerna.

Svensk närvaro

Svenska "GTFO" är officiellt släppt, efter två år då det varit ute i en tidig version (early access). Den medvetet svåra samarbetsskjutaren har utvecklats av Ten Chambers, och på plats för att avslöja släppet fanns Simon Viklund.

– Någon hemma i Sverige trycker på knappen just nu, sade han.

På tal om svenskt så visade Stockholmsstudion Embark upp de första klippen ur sitt debutspel "Arc raiders", till tonerna av Robyns "Dancing on my own". Det rör sig om en tredjepersonsskjutare där mekaniska utomjordingar ska bekämpas. Spelet bygger på samarbete och ska vara gratis när det släpps nästa år.

En hel del nya trailers för redan kända spel visades också upp. Bland dem kan nämnas "Senua's saga: Hellblade II", "Forspoken", "Horizon: Forbidden west", "Suicide squad: Kill the Justice league" svenska vampyrspelet "Bloodhunt", och "Babylon fall".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons