Annons
Kultur

De vinner "Alla mot alla"

De mötte ärkerivalerna Olof Lundh och Ebba Kleberg von Sydow i vad som beskrivs som en "hatmatch". Efter en rafflande final gick Jonatan Unge och Hanna Hellquist segrande ur striden.
Tv • Publicerad 16 december 2021
Jonatan Unge och Hanna Hellquist tar hem "Alla mot alla". Pressbild.Foto: Måns Edén/Discovery

De har gått genom hela sjätte säsongen av "Alla mot alla" utan att förlora en enda match. Radarparet Hanna Hellquist och Jonatan Unge har varit storfavoriter till att ta hem segern i den tudelade finalen. Men det handlar inte om nybörjartur.

– Folk har nog glömt det, men jag vann faktiskt första säsongen av programmet. Tillsammans med Ebbot Lundberg. Det var innan folk blev så himla bra, säger Hanna Hellquist.

Annons

Finalen blev en riktig nagelbitare. Onsdagens avsnitt, som innehöll första halvan, slutade med att Unge och Hellquist låg under med 18 poäng mot 20. När 40 minuter återstod av torsdagens avsnitt hade båda lagen 22 poäng.

– Ebba och Olof har fått en stämpel att de är vinnarskallar. Det var en riktigt bitter final, säger Hanna Hellquist.

TT: Är Jonatan Unge lika glad som du över vinsten?

– Han har en mycket coolare inställning där han inte bryr sig så mycket. Men han blev glad. Framför allt för att han inte ville förlora mot Ebba och Olof. De är liksom ganska otrevliga, haha!

Trots den hårda tonen har Hanna Hellquist bara gott att säga om sin lagkamrat.

– Jag är så glad att ha Jonatan vid min sida. Det har inte alls gått så bra för mig den här säsongen. Jag älskar honom och vill leva mitt liv med honom. Men han vill inte ha mig tyvärr.

Fakta: "Alla mot alla"

Frågesport som leds av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. Formatet hade premiär på Kanal 5 och Discovery+ 2019.

Deltagarna tävlar i lag om två och i två olika gruppspel i grundomgången.

Enligt ett pressmeddelande från Discovery Networks har den sjätte säsongen av programmet slagit tittarrekord och det är redan klart att det blir en säsong sju med premiär våren 2022.

Fakta: "Alla mot alla"

Säsong ett: Hanna Hellquist och Ebbot Lundberg

Säsong två: David Sundin och Suzanne Axell

Säsong tre: Lotta Lundgren och Erik Haag

Säsong fyra: Lotta Lundgren och Erik Haag

Säsong fem: Jesper Rönndahl och Josefin Johansson

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons