Annons
Kultur

Debutanter och farväl på allsångsscenen

Tv • Publicerad 2 augusti 2022
Michael Wiehe stod för sista gången på allsångsscenen.
Michael Wiehe stod för sista gången på allsångsscenen.Foto: Ali Lorestani/TT
Daniel Adams-Ray valde sin hit "Gubben i lådan" som allsångslåt.
Daniel Adams-Ray valde sin hit "Gubben i lådan" som allsångslåt.Foto: Ali Lorestani/TT
Alba August framförde låten "Isabelle".
Alba August framförde låten "Isabelle".Foto: Ali Lorestani/TT

Säsongens sjätte allsångskväll på Skansen i Stockholm inleddes med ett kärt återseende av Afrodite, 20 år efter segern i Melodifestivalen.

Tillbaka på allsångsscenen var på tisdagen även Daniel Adams-Ray som är aktuell med sitt tredje studioalbum, och popsystrarna Lili och Susie som fick med hela Skansenpubliken på en koreograferad dans.

Annons

Kvällens debutanter var skådespelaren och numera också artisten Alba August, samt A36 – årets nykomling på grammisgalan.

Kvällen bjöd även på ett farväl. Efter en musikkarriär som sträcker sig över sex decennier är Mikael Wiehe ute på sin avskedsturné och på tisdagen stod han för sista gången på allsångsscenen.

– Det är bättre att sluta en månad för tidigt än ett år för sent, sade Mikael Wiehe, innan han avslutade med Björn Afzelius "Sång till friheten".

Efter sändningen fortsatte Daniel Adams-Ray kvällen med en spelning i SVT Play.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons