Annons
Kultur

Demonstranter stoppade von Hausswolffs konsert

Musik • Publicerad 8 december 2021
En konsert med Anna von Hausswolff i den franska staden Nantes stoppades under tisdagskvällen av en grupp katolska fundamentalister. Arkivbild.
En konsert med Anna von Hausswolff i den franska staden Nantes stoppades under tisdagskvällen av en grupp katolska fundamentalister. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

En konsert med den svenska artisten Anna von Hausswolff i den franska staden Nantes stoppades under tisdagskvällen av en grupp katolska fundamentalister, skriver den franska dagstidningen Le Figaro.

Ett hundratal demonstranterna hade samlats vid ingången till kyrkan Notre-Dame du Bon-Port där konserten skulle hållas – och efter att stämningen blivit alltmer hätsk beslutade arrangörerna att ställa in evenemanget.

Annons

Demonstranterna skanderade böner och kallade von Hausswolffs musik för "satanistisk” – detta då hon i låten "Pills” sjunger om hur hon ”älskat med djävulen”.

Själv beskriver Anna von Hausswolff demonstranternas anklagelse som absurd, enligt DN.

"Trodde vi lämnat medeltiden bakom oss, säger Anna von Hausswolff till tidningen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons