Annons
Kultur

Disney plus växer snabbast

Tv • Publicerad 2 december 2020
Tv-serien "The Mandalorian" är en del av innehållet som lockar hos strömningstjänsten Disney plus. Pressbild.
Tv-serien "The Mandalorian" är en del av innehållet som lockar hos strömningstjänsten Disney plus. Pressbild.Foto: Disney plus

Strömmad tv är fortsatt populärt i Norden, där användarna nu börjar köpa på sig flera abonnemang. Hösten 2020 betalar hushållen cirka 200 kronor i månaden för i genomsnitt 2,1 tjänster, vilket är en utgiftsökning på tio procent på ett år.

Mest växer de amerikanska spelarna Netflix och Disney plus, som kammat hem nära hälften av alla nytillkomna abonnemang, enligt analysföretaget Mediavision.

Annons

Snabbast växer den nyligen lanserade tjänsten Disney plus. Nära 1,2 miljoner hushåll har nu ett Disney plus-abonnemang i Norden. Det motsvarar en täckning på 10 procent och placerar Disney plus på den nordiska topp-fem-listan tillsammans med Netflix, Viaplay, HBO Nordic och C More.

Den nordiska marknaden uppgår till totalt 13,6 miljoner abonnemang.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons