Annons
Kultur

Drew Barrymore ber om ursäkt till strejkande

Drew Barrymore ber i ett tårfyllt videoklipp om ursäkt för beslutet att fortsätta sända sin pratshow, skriver E News. Ursäkten riktas till till alla fackligt engagerade som strejkar för manusförfattares rättigheter i Hollywood.
Nöje • Publicerad 16 september 2023
Drew Barrymore har kommenterat beslutet att sända sin pratshow – trots Hollywoodstrejk. Arkivbild
Drew Barrymore har kommenterat beslutet att sända sin pratshow – trots Hollywoodstrejk. ArkivbildFoto: Greg Allen/AP/TT

"Det finns inget jag kan säga eller göra för att det ska bli bra igen. Jag ber om ursäkt till manusförfattare och till fackorganisationer. Jag tar fullt ansvar för mina handlingar", säger hon i klippet på Instagram.

Drew Barrymore har fått massiv kritik för beslutet att sända sin pratshow "The Drew Barrymore show" – trots den pågående strejken. Vissa amerikanska pratshower har kunnat sändas under den pågående strejken eftersom de inte har anställda manusförfattare, men det gäller inte Barrymores program.

Annons

Skådespelaren förklarar i videon att beslutet att fortsätta göra programmet handlar om att "finnas där för människor i dessa känslosamma tider".

"Jag vägde argument för och emot och tänkte att om vi kunde klara oss igenom en global pandemi, varför skulle det här hejda oss?", säger hon.

Konflikten i Hollywood, där manus- och skådespelarfacken strejkar för bättre villkor, har pågått sedan i våras. Då gick manusförfattarna ut i strejk, och sedan i mitten av juli strejkar även skådespelarna.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons