Annons
Kultur

Duffy: Netflix romantiserar våldtäkt

Nöje • Publicerad 3 juli 2020
Duffy försvann från offentligheten under flera år efter den traumatiska händelsen. Arkivbild.Foto: Ina Fassbender/AP/TT

Den walesiska artisten Duffy anklagar Netflix för att romantisera trafficking och våldtäkt genom att visa den polska filmen "365 Days", skriver The Guardian.

"Det smärtar mig att Netflix ger plats åt den sortens 'filmkonst', som gör erotik av kidnappning och som förvränger sexuellt våld och människohandel till en 'sexig' film. Jag kan inte förstå hur Netflix kunnat bortse från hur vårdslöst, okänsligt och farligt detta är", skriver hon i ett öppet brev till tv-jätten.

Annons

I februari gick Duffy ut och berättade att hon blivit drogad, kidnappad och våldtagen av en man. Händelsen ska ha varit orsaken till varför hon försvann från rampljuset i början av 2010-talet.

Filmen "365 Days" handlar om hur en kvinna kidnappas av en maffiaboss och får ett år på sig att bli förälskad i honom. Den har kallats en polsk "Femtio nyanser" och har legat på Netflix topp tio-listor i flera länder.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons