Annons
Kultur

Ed Sheeran frias från anklagelser om plagiat

Musik • Publicerad 4 maj 2023
Den brittiske popstjärnan Ed Sheeran frias från plagiatanklagelser.
Den brittiske popstjärnan Ed Sheeran frias från plagiatanklagelser.Foto: John Minchillo/AP/TT

Den brittiske popstjärnan Ed Sheeran frias från anklagelserna om att hans låt "Thinking out loud" skulle vara en stöld från Marvin Gayes soulklassiker "Let's get it on", sedan juryn konstaterat att Sheerans låt inte är en kopia av Gayes.

I ett civilt rättsmål anklagades Sheeran av de efterlevande till Ed Townsend som tillsammans med Marvin Gaye skrev hitlåten "Let's get it on" 1973.

Annons

Towsends släktingar ansåg att Sheerans låt från 2014 har "slående likheter" och "uppenbara gemensamma element" med 70-talsklassikern. I rätten visades också en video där Ed Sheeran gick från att sjunga den ena sången till den andra.

Som svar förklarade Ed Sheeran att "det är rätt lätt att gå in och ut ur sånger som är i samma tonart". Hans advokat insisterade på att Sheeran – tillsammans med Amy Wadge – skrivit låten helt självständigt utan att ha kopierat någon annan.

Stämningen lämnades in 2017.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons