Annons
Kultur

Exportpriset till "innovativ" arkitektbyrå

Regeringens exportpris för kulturella och kreativa näringar för 2021 går till White arkitekter. Arkitektbyrån prisas för att man "med innovativ design driver omställningen för en hållbar framtid".
Arkitektur • Publicerad 6 december 2022
Bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell (tv) delade ut regeringens exportpris för de kulturella och kreativa näringarna till White Arkitekter med vd Alexandra Hagen och vice vd Carl Bäckstrand.Foto: Tim Aro/TT

Bland de som nominerats till priset märks konstnären Lap-See Lam, film- och tv-produktionsbolaget Nexiko (som ligger bakom Netflix-serien "Young royals") och spelföretaget Toca Boca.

White arkitekter är Sveriges största arkitektkontor. Vd Alexandra Hagen och vice vd Carl Bäckstrand fick ta emot priset av bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell (M). Exportpriset ges återkommande till en aktör som "utgör ett särskilt gott exempel inom sitt område" och därmed bidrar till svensk export.

Annons

Priset för årets uppstickare går till företaget Doconomy som har blivit världsledande vad gäller digitala verktyg för att mäta koldioxidavtryck.

"Doconomy visar hur lönsamt företagande och visioner om en hållbarare framtid kan gå hand i hand", säger Johan Forssell i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons