Annons
Kultur

Iga från Smedstorp fick guldbiljett i Idol

Iga Cybulska från Smedstorp gick vidare i Idol på TV4 på tisdagskvällen.
– Jag var suuupernervös, säger hon till YA dagen efter.
Smedstorp • Publicerad 29 augusti 2018
Iga Cybulska med guldbiljetten i Idol.
Iga Cybulska med guldbiljetten i Idol.Foto: Privat

– Det var ju helt underbart, det går knappt att förklara. Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Iga Cybulska dagen efter att uttagningen har sänts på TV.

Nu väntar två veckor innan tv-tittarna får se henne igen i slutaudition i Stockholm. I uttagningen sjöng hon ”Rise up” av Andra Day. Tre av fyra domare sa ja till att hon skulle gå vidare i musiktävlingen.

När hon fick besked om att hon gått vidare gick Iga Cybulska fram och gjorde high five med domarna.
När hon fick besked om att hon gått vidare gick Iga Cybulska fram och gjorde high five med domarna.Foto: privat
Annons

– Jag var suuuupernervös verkligen, jätteskakig och nervös. Jag visste inte hur det skulle gå men det gick ju bra, säger hon.

Till vardags går hon andra året på Österlengymnasiet i Simrishamn. Hon har sjungit sedan hon var liten och drömmen är en karriär som artist.

– Jag hoppas på att utvecklas mer i musiken, det har alltid varit den största drömmen. Beyonce och Rihanna är mina förebilder. Jag lyssnar på rap, hiphop och r'n'b men föredrar att sjunga lugna, poppiga ballader.

Men det är inte första gången Iga Cybulska uppträder på tv. Redan 2015 deltog hon i ett polskt talangjaktsprogram där hon gick till semifinal.

– Det var supermäktigt, det är ett äventyr som man har med sig i livet, säger hon om upplevelsen.

Se Iga Cybulskas audition i Idol här:

Liv Akne
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons