Annons
Kultur

JK Rowling hotad för stöd till Salman Rushdie

Litteratur • Publicerad 14 augusti 2022
JK Rowling twittrade sitt stöd för Salman Rushdie och blev sedan hotad. Nu undersöker skotska polisen fallet. Arkivbild.
JK Rowling twittrade sitt stöd för Salman Rushdie och blev sedan hotad. Nu undersöker skotska polisen fallet. Arkivbild.Foto: Lefteris Pitarakis/AP

Skotsk polis undersöker ett hot på nätet mot "Harry Potter"-författaren JK Rowling. Hotet uppges vara ett svar på en tweet till stöd för Salman Rushdie, som Rowling postade efter att Rushdie attackerats i samband med en föreläsning i delstaten New York.

Den 57-åriga författaren twittrade under fredagen efter dådet mot Rushdie, och att hon "mådde väldigt illa just nu". Som svar twittrade en användare med ett konto som tros vara registrerat i Pakistan: "Oroa dig inte, du står på tur".

Annons

Rowling gjorde en skärmdump och fick twitter att ta ned den hotfulla tweeten. Samma konto hade också spridit hyllningar om mannen som knivhögg Salman Rushdie.

"Vi har fått en rapport om ett hot på nätet och polisen undersöker frågan", sade en talesperson för skotska polisen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons