Annons
Kultur

Johar Bendjelloul årets julvärd i P1

Det blir journalisten och programledaren Johar Bendjelloul som kommer att hålla lyssnarna sällskap under årets julafton.
Radio • Publicerad 8 december 2022
Journalisten och programledaren Johar Bendjelloul är årets julvärd i P1. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Bendjelloul, som i vanliga fall leder bland annat Ekots Lördagsintervju, kommer under programmet att tala om tacksamhet – och socker, skriver Sveriges Radio i ett pressmeddelande.

"Det är en ära att få hålla P1-lyssnarna sällskap under julaftonen. Min julafton i P1 kommer att handla om tacksamhet, om saknad och ganska mycket om socker – julens viktigaste ingrediens både bildligt och bokstavligt," säger han i pressmeddelandet.

Annons

Programmet inleds traditionsenligt redan kl. 8 med julaftonsmorgon från Umeå, som kommer handla om olika typer av julfirande. Lyssnarna bjuds under dagen även på bland annat julbön av den nytillträdde ärkebiskopen Martin Modéus.

På nyårsafton är det istället dags för P1:s presentatör Eva Toivonen att axla värdskapet. "Nyår i P1" sänds på nyårsafton kl. 23.35-00.30 – och precis som under tidigare år kommer alla Sveriges domkyrkoklockor att ringa ut det gamla – och in det nya – året.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons