Annons
Kultur

Keanu Reeves klar för tv-serie

Tv • Publicerad 5 augusti 2022
Keanu Reeves. Arkivbild.
Keanu Reeves. Arkivbild.Foto: Noah Berger/AP/TT

Keanu Reeves är klar för sin hittills största roll i en tv-serie, "The Devil in the White City", rapporterar Variety.

Serien är en bearbetning av Erik Larsons true crime-bok "Djävulen i den vita staden", som skildrar världsutställningen i Chicago 1893 parallellt med seriemördaren H H Holmes, som dödade unga kvinnor i staden samma år.

Annons

Reeves ska spela huvudrollen som arkitekten Daniel H Burnham, som låg bakom världsutställningen, där man bland annat kunde se världens första pariserhjul.

Boken har länge varit aktuell för en filmatisering, bland annat skulle Leonardo DiCaprio spela huvudrollen och Martin Scorsese regissera en film om händelserna. De två blir nu i stället producenter för tv-serien, som görs för Disneyägda tv-tjänsten Hulu.

Keanu Reeves sågs senast i "The Matrix Resurrections" och innan serien kommer till tv dyker han upp i huvudrollen i "John Wick: chapter 4".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons