Annons
Kultur

Kirstie Alley död – hyllas av kolleger

Kirstie Alley hyllas av sina branschkollegor efter beskedet om att hon gått bort.
"Relationen till Kirstie var en av de mest unika jag någonsin har haft”, skriver John Travolta på Instagram.
Nöje • Publicerad 6 december 2022
Den amerikanska skådespelaren Kirstie Alley hyllas av sina kollegor. Arkivbild.
Den amerikanska skådespelaren Kirstie Alley hyllas av sina kollegor. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Den amerikanska skådespelaren Kirstie Alley avled under måndagen och hyllningarna från hennes kollegor fortsätter att strömma in.

Skådespelaren John Travolta, som spelade mot Alley i filmerna ”Titta, han snackar!" Titta hon snackar också!" och "Titta vem som snackar nu!", hyllar sin kollega i ett inlägg på Instagram.

Annons

"Relationen till Kirstie var en av de mest unika jag någonsin har haft. Jag älskar dig, Kirstie, och vet att vi kommer att träffas igen", skriver han i inlägget.

Ted Danson, som under många år spelade mot Alley i långköraren "Skål", berättar för Deadline att han fick beskedet om hennes död efter att ha tittat på ett gammalt avsnitt av serien under en flygresa.

"När jag klev av planet hörde jag att Kirstie hade dött. Jag är så ledsen, och tacksam för alla de gånger hon fick mig att skratta", säger Danson till sajten.

Alley, som avled i sviterna av cancer, hyllas också av sina barn True och Lillie Parker.

"Hon var en fantastisk skådespelare, men hon var en ännu mer fantastisk mamma, mormor och farmor", skriver de i ett uttalande på Twitter.

Kirstie Alley slog igenom stort som Rebecca Howe i tv-serien "Skål" från 1987 till 1993 för vilken hon belönades med en Emmy och en Golden Globe.

Hon hade även roller i tv-serien "Nord och Syd” och fick ytterligare en Emmy för rollen som Sally Goodson i tv-filmen ”David's Mother”.

I slutet av 1990-talet spelade hon huvudrollen i tv-serien "Veronica's Closet".

Kirstie Alley blev 71 år gammal.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons