Annons
Kultur

Klart med nytt Lollapalooza i Stockholm nästa år

Musiksommaren 2023 börjar fyllas på med festivaler. Nu är det klart att Lollapalooza arrangeras i Stockholm även nästa år.
Nöje • Publicerad 2 december 2022
Måneskin spelade i skuggan av Kaknästornet på årets Lollapaloozafestival.
Måneskin spelade i skuggan av Kaknästornet på årets Lollapaloozafestival.Foto: Magnus Andersson / TT

Datumen som gäller 2023 är 29 juni–1 juli. Inga namn är ännu presenterade, men arrangörerna utlovar 80 artister till Gärdet i Stockholm.

Det blir tredje gången festivalen arrangeras i huvudstaden. På årets upplaga var Imagine Dragons, Post Malone och Pearl Jam de stora stjärnorna som lockade sammanlagt 70 000 besökare.

Annons

Inte förrän i januari berättar arrangörerna vilka artister som uppträder nästa år, men redan den 5 december släpps ett antal biljetter till dem som vågar chansa på att köpa innan de vet vilka de får se på scenerna på Gärdet.

Andra stora musikfestivaler i Sverige nästa sommar blir bland annat Sweden Rock i Sölvesborg 7–10 juni och Way Out West i Göteborg 10–12 augusti.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons