Annons
Kultur

Kulturråd får förlängda förordnanden

Kultur • Publicerad 14 november 2022
Nytillträdda kulturministern Parisa Liljestrand (M) ska se över kulturrådsverksamheten. Arkivbild.
Nytillträdda kulturministern Parisa Liljestrand (M) ska se över kulturrådsverksamheten. Arkivbild.Foto: Lars Schröder/TT

Kulturdepartementet har beslutat att förlänga förordnandena för kulturråden i Berlin, Istanbul och London till sommaren 2023, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

Däremot förlängs inte förordnandet för Peking. Enligt departementet har de omfattande covid-19 restriktionerna i Kina gjort det svårt att verka i landet. Kulturrådstjänsten ska dock inte dras in utan vara vakant från och med februari 2023.

Annons

Regeringen har de senaste åren haft kulturråd utsända i Pretoria, Berlin, Istanbul, London, Peking, Moskva, Bryssel och Washington. Det finns även ett kulturråd i Paris anställd av Svenska institutet.

Tjänsten i Pretoria drogs in i våras och flera av förordnandena löper ut vid årsskiftet respektive i januari nästa år. Kulturdepartementet skriver i pressmeddelandet att man nu kommer att göra en översyn av kulturrådsverksamheten och återkomma med en långsiktig lösning.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons