Annons
Kultur

Läckberg tillbaka med tv-såpa: "Extra allt"

Mer drama, kärlek och mord utlovas i den tredje säsongen av Camilla Läckbergs tv-såpa "Lyckoviken".
TV • Publicerad 3 december 2021
Den 12 december kan man strömma nya avsnitt av "Lyckoviken" på Viaplay. Arkivbild.
Den 12 december kan man strömma nya avsnitt av "Lyckoviken" på Viaplay. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Det känns lite mindre nervöst inför denna säsongspremiär av "Lyckoviken", erkänner deckardrottningen och manusförfattaren Camilla Läckberg.

Serien har beskrivits som en "krimkryddad såpa" – och det var just det som Läckberg och de andra manusskrivarna Lovisa Löwhagen och Jessika Jankert ville när de skapade serien: Att återupprätta såpagenren.

Annons

Men om det skulle gå hem hos tittarna var osäkert inför den första premiären hösten 2020.

Sedan slog "Lyckoviken" tittarrekord på Viaplay.

– Nu vet vi att det finns ett sug efter såpa. Jag har själv saknat en såpa och minns med stor värme och glädje dem som jag följde när jag var yngre, säger Camilla Läckberg.

Några nya ansikten

Den 12 december får tittarna se de nya avsnitten av "Lyckoviken" på Viaplay.

I serien får man följa polisen Johanna, som spelas av Disa Östrand, som återvänder till sin hembygd Hammarvik. Där ställs hon inför en omfattande mordutredning med en misstänkt seriemördare.

I säsong tre fortsätter serien med samma rollfigurer – men med några nya ansikten. Vincent Grahl i rollen som den unga polisen Alex, som ansluter till Hammarvikspolisen och får många beundrare. Kristofer Kamiyasu spelar Tomas, en inflytelserik karaktär.

Ing-Mari Carlsson dyker upp i rollen som Nettans mamma Anki, och flyttar in hos Nettan och Tony.

Mediebolaget Nent Group har meddelat att det även blir en fjärde säsong av "Lyckoviken". Säsong tre och fyra spelas in under samma tillfälle.

Inför den kommande säsongen utlovas fler intriger, fler romanser – och ytterligare mord.

– Det kommer att vara extra allt. Om det var högt tempo förra vändan kommer det att vara ännu högre tempo nu, mer kärlek, svek, hat, passion – precis som man vill ha det i en såpa, säger Läckberg.

Mer gästspel

Annons

"Lyckoviken" var det första som Läckberg skrev för tv – och hon har fått mersmak, säger hon. Något annat som deckarförfattaren har fått upp ögonen för är skådespeleriet.

I säsong två gjorde Läckberg en liten roll med några få repliker. I kommande säsonger blir det ännu mer.

– Jag har nästlat mig in i både säsong tre och fyra. Jag gör en helt annan karaktär, vilken kan jag inte avslöja i förväg, men man får hålla utkik. Jag tror att jag nästlade till mig lite fler repliker också, säger Läckberg.

Framåt väntar ett flertal projekt för Läckberg. Förutom en till säsong av "Svenska powerkvinnor" så har hon tillsammans med Henrik Fexeus skrivit klart den andra boken i deras deckartrilogi. Den första boken "Box" släpptes i september i år.

I mars har hon även deadline för nästa Fjällbackabok, och parallellt utvecklar hon också nya tv- och filmprojekt.

– Att göra olika saker är mitt bränsle och min drivkraft. Jag blir väldigt lätt uttråkad och om jag blir det gör jag inte mitt bästa längre. Att göra olika saker och växla mellan dessa är mitt sätt att hålla mig kreativ och att fortfarande utvecklas som författare.

Fakta: "Lyckoviken"

I säsong två återvände Johannas barndomsvän Madelene, som alla har trott varit död i 18 år. Johannas barndomskärlek Danne, med Martin Stenmarck i rollen, slits mellan henne och hustrun Pernilla, som spelas av Linda Santiago.

I rollerna syns Disa Östrand, Martin Stenmarck, Linda Santiago, Mirja Turestedt, Marie Robertson, Christopher Wollter, Peter Lorentzon, Emma Broomé och Jacques Karlberg.

Huvudförfattare tillsammans med Camilla Läckberg är Lovisa Löwhagen och Jessika Jankert. För regi står Peter Lindmark, Åsa Kalmér och Andreas Lindergård.

Säsong 1 hade premiär den 20 oktober 2020. Säsong 2 den 19 januari. Säsong 3 visas på Viaplay den 12 december.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons