Annons
Kultur

Lanez efter straffet: "vägrar be om ursäkt"

Rapparen fortsatte hävda sin oskuld via sociala medier, skriver Billboard.
Musik • Publicerad 11 augusti 2023
Rapparen Tory Lanez dömdes i december 2022 för skotten mot rapstjärnan Megan Thee Stallion. Straffet på tio års tid fastställdes i augusti 2023. Arkivbild.
Rapparen Tory Lanez dömdes i december 2022 för skotten mot rapstjärnan Megan Thee Stallion. Straffet på tio års tid fastställdes i augusti 2023. Arkivbild.Foto: Scott Roth/Charles Sykes/Invision/AP/TT

"Jag kommer aldrig att låta ett fängelse eliminera mig. Oavsett hur de försöker vrida på mina ord så har jag alltid stått för min oskuld och det kommer jag alltid att göra."

Så skrev nyligen rapparen Tory Lanez på Instagram efter att hans straff fastställts till 10 års fängelse.

Annons

Rapparen dömdes i december 2022 för skotten mot rapstjärnan Megan Thee Stallion. Han har även dömts för att ha trakasserat henne via sociala medier efter skottlossningen.

Åklagare i Los Angeles hade yrkat på 13 års fängelse för Lanez, eller Daystar Peterson som han egentligen heter, för att ha skjutit Megan Thee Stallion i fötterna efter en fest hos influeraren Kylie Jenner 2020.

Men Lanez hävdar fortfarande sin oskuld och lovade i ett uttalande att aldrig sluta kämpa och menade att han tagit ansvar för "verbala och intima ögonblick som jag delat med de inblandade", men rapparen bad inte om ursäkt för den påstådda skjutningen.

"Jag ber inte på något sätt om ursäkt för anklagelserna som jag felaktigt dömts för. Jag vägrar be om ursäkt för något jag inte har gjort", skrev Lanez bland annat.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons