Annons
Kultur

Lanez misstänks ha skjutit Megan Thee Stallion

Åklagarsidan anklagar rapparen Tory Lanez för att ha ropat "Dansa, bitch", mot artisten Megan Thee Stallion, och sedan skjutit mot hennes fötter.
Musik • Publicerad 13 december 2022
Megan Thee Stallion. Arkivbild.
Megan Thee Stallion. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Den uppmärksammade rättegången där rapparen Tory Lanez står åtalad, misstänkt för att ha skjutit kollegan Megan Thee Stallion i foten, inleddes under måndagen.

Tory Lanez och Megan Thee Stallion ska ha bråkat på väg hem från en fest, som anordnades av Kylie Jenner i juli 2020. Megan Thee Stallion krävde att bli utsläppt från bilen som de åkte i. När hon stod på gatan, iklädd bikini, ska Lanez ha ropat "dansa, bitch" och börjat skjuta, berättade åklagaren Alexander Bott för en jury i en domstol i Los Angeles, USA.

Annons

Han uppgav också att Megan Thee Stallion ska ha lämnat blodspår efter sig när hon kravlade tillbaka till bilen och att polisen senare stoppade bilen och då hittade en pistol som låg på golvet och fortfarande var varm. Lanez, som egentligen heter Daystar Peterson, greps inledningsvis för vapenbrott.

Megan Thee Stallion hävdade senare för läkare som behandlade hennes skador att hon hade skurit sig på glasskärvor, men flera kulfragment fick tas bort ur hennes fot.

Hon har senare ändrat sina uppgifter och har offentligt anklagat Lanez för att ha skjutit henne. Båda artisterna har genom sin musik och sociala medier anklagat varandra och gett olika versioner av händelseförloppet, enligt The Guardian.

Megan Pete, som Thee Stallion egentligen heter, väntas sätta sig i vittnesbåset under tisdagen, lokal tid.

Om Lanez döms på alla tre punkterna riskerar han 22 års fängelse. Han nekar till anklagelserna och hävdar att det rör sig om en komplott mot honom. Han har påstått att orsaken till konflikten är ett svartsjukedrama.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons