Kultur

Laurie Anderson spelar på Cirkus

Konst • Publicerad 14 mars 2023
Laurie Anderson spelar på Cirkus samma kväll som hennes utställning öppnat på Moderna Museet i Stockholm. Arkivbild.
Laurie Anderson spelar på Cirkus samma kväll som hennes utställning öppnat på Moderna Museet i Stockholm. Arkivbild.Foto: Luca Bruno/AP/TT

Den amerikanska konstnären och artisten Laurie Anderson ger en konsert på Cirkus i Stockholm i samband med att hennes stora utställning på Moderna Museet öppnar.

Efter att ”Looking into a mirror sideways" haft vernissage på museet den 1 april uppträder hon på Cirkus på kvällen med föreställningen "All the things I lost in the flood" som presenteras både som en konsert och performance.

Den mångfacetterade Laurie Anderson är en pionjär inom elektronisk musik och arbetar i dag i moderna tekniker som virtual reality och AI men också med de traditionella: sång och måleri. Hon hade sitt genombrott redan på 1970-talet med performance- och videoverk.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.