Annons
Kultur

Laurie Anderson spelar på Cirkus

Konst • Publicerad 14 mars 2023
Laurie Anderson spelar på Cirkus samma kväll som hennes utställning öppnat på Moderna Museet i Stockholm. Arkivbild.
Laurie Anderson spelar på Cirkus samma kväll som hennes utställning öppnat på Moderna Museet i Stockholm. Arkivbild.Foto: Luca Bruno/AP/TT

Den amerikanska konstnären och artisten Laurie Anderson ger en konsert på Cirkus i Stockholm i samband med att hennes stora utställning på Moderna Museet öppnar.

Efter att ”Looking into a mirror sideways" haft vernissage på museet den 1 april uppträder hon på Cirkus på kvällen med föreställningen "All the things I lost in the flood" som presenteras både som en konsert och performance.

Den mångfacetterade Laurie Anderson är en pionjär inom elektronisk musik och arbetar i dag i moderna tekniker som virtual reality och AI men också med de traditionella: sång och måleri. Hon hade sitt genombrott redan på 1970-talet med performance- och videoverk.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons