Annons
Kultur

Levan Akin avslöjar detaljer om sin nästa film

Den Guldbaggebelönade regissören Levan Akin berättar att den kommande filmen "Passage" utspelar sig i Turkiet.
Film • Publicerad 2 juli 2020
Levan Akin fick priset för bästa manuskript i filmen "And then we danced" vid Guldbaggegalan 2020.
Levan Akin fick priset för bästa manuskript i filmen "And then we danced" vid Guldbaggegalan 2020.Foto: Pontus Lundahl/TT

Levan Akin gjorde stor succé med "And then we danced", ett drama om förbjuden gaykärlek i Georgien. Filmen har vunnit flera priser, bland annat guldbaggar för bästa film, manus och foto.

I ett inlägg på Instagram visar Akin affischen för sin nästa film som fått titeln "Passage". På bilden syns en upp- och nedvänd bild av Jungfrutornet i Istanbul som ligger på gränsen mellan Asien och Europa. Levan Akin avslöjar att filmen mestadels kommer att utspela sig i Turkiet och lite i Georgien.

Annons

– Den handlar om kärlek och om människor som försöker mötas men går förbi varandra, säger Akin. Det är ännu för tidigt att avslöja mer om filmens handling.

Akin är nu på väg till Turkiet för att fortsätta manus och researcharbetet. "Passage" beräknas påbörja inspelning nästa höst, med förväntad biopremiär 2022.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons