Annons
Kultur

Liam Gallagher firar Oasis på egen hand

Noel Gallagher vägrar styvnackat att återförena Oasis.
Nu åker lillebror Liam ut på egen hand för att fira 30-årsjubileet av 90-talsbandet genombrottsalbum.
Nöje • Publicerad 16 oktober 2023
Det blir ingen återföreningsturné när Oasis firar 30 år sedan genombrottet nästa år. Arkivbild.
Det blir ingen återföreningsturné när Oasis firar 30 år sedan genombrottet nästa år. Arkivbild.Foto: Lo Sai Hung/AP/TT

Nästa år är det 30 år sedan Oasis släppte albumet "Definitely maybe", som på många sätt kom att definiera musikgenren britpop. För att fira detta åker Liam Gallagher ut på stor turné i Storbritannien och Irland.

"Det är 90-talets viktigaste album. Jag skulle inte var där jag är utan det och det skulle inte du heller, så låt oss fira det tillsammans", skriver Liam Gallagher i ett pressmeddelande.

Annons

Turnén har premiär i Sheffield den 2 juni 2024 och avslutas den 27 juni i Manchester. Inga konserter utanför de brittiska öarna har hittills utannonserats, skriver NME.

Efter många års grälande splittrades Oasis till slut 2009 och sedan dess har Noel Gallagher vägrat ställa upp på en återförening trots påstötningar från Liam. Båda har genom åren släppt skivor och turnerat på egen hand utan att nå de framgångar de hade i sin legendariska grupp.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons