Annons
Kultur

Lundgren känner pressen inför finalen i "Alla mot alla"

Regerande mästarna Lotta Lundgren och Erik Haag ställs mot Emma Molin och Markus Krunegård i finalen av "Alla mot alla".
Tv • Publicerad 8 december 2020
Erik Haag och Lotta Lundgren tävlar mot Emma Molin och Markus Krunegård i "Alla mot alla". Arkivbild.
Erik Haag och Lotta Lundgren tävlar mot Emma Molin och Markus Krunegård i "Alla mot alla". Arkivbild.Foto: Jessica Gow
Emma Molin och Markus Krunegård har haft underdogstämpeln på sig i "Alla mot alla". Arkivbild.
Emma Molin och Markus Krunegård har haft underdogstämpeln på sig i "Alla mot alla". Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Den här säsongen av Filip Hammars och Fredrik Wikingssons frågesportprogram "Alla mot alla" i Kanal 5 har för Lotta Lundgren och Erik Haag handlat om att försvara mästartiteln.

– Vi har inte tagit lätt på detta på något sätt. Varje gång vi har åkt till en ny match så har vi sagt till varandra: "Vi åker inte hit för att förlora". Så jobbigt har vi det, säger Lotta Lundgren.

Annons

Men att vara regerande frågesportsmästare har också varit till fördel, berättar hon och förklarar att motståndarna har ryggat tillbaka "av rädsla".

– Är det så här det känns att vara ett riktigt arsle, som folk är rädda för, någon som är känd för att vara dum? Det har vi faktiskt känt och det har varit intressant och kul att få lajva det.

"Vi slog underifrån"

Nu väntar final mot Emma Molin och Markus Krunegård, som däremot har fått lite av en underdogstämpel.

– Produktionen gav hela tiden skenet av att vi inte skulle vinna några matcher, vi slog underifrån hela tiden. Det var ju varit enormt tillfredsställande när vi väl vunnit matcher, säger Emma Molin och tillägger att hon och Markus Krunegård inte trodde att de skulle nå hela vägen till final.

Kom tvåa första säsongen

Emma Molin är dock veteran i "Alla mot alla". Hon har medverkat i samtliga fyra säsonger och kom tillsammans med Erik "Jerka" Johansson tvåa i den allra första upplagan.

Nu hoppas hon på revansch och samspelet med Markus Krunegård har bådat gott så långt under tävlingen.

– Vi kommer väldigt bra överens. Markus är en jävel på historia och sport, det är jag väldigt imponerad av. Sport är ju en vit fläck på min karta. Så det har varit kul att sitta bredvid någon som är så proffsig, säger Emma Molin.

Finalen av "Alla mot alla" sänds i två delar på Kanal 5 och Dplay den 9 och 10 december.

Fakta: "Alla mot alla"

Frågesportsprogram i Kanal 5 och Dplay skapat av Fredrik Wikingsson och Filip Hammar. Programmet hade premiär 2019 och innevarande säsong är den fjärde i ordningen. Tidigare vinnare är Lotta Lundgren och Erik Haag, Ebbot Lundberg och Hanna Hellquist samt David Sundin och Suzanne Axell.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons