Annons
Kultur

Lustans Lakejer och Reeperbahn åker på turné

Musik • Publicerad 5 oktober 2021
Johan Kinde, sångare i Lustans Lakejer. Arkivbild.
Johan Kinde, sångare i Lustans Lakejer. Arkivbild.Foto: Kerstin Carlsson / TT

Två klassiska 80-talsband gör gemensam sak. I december åker Lustans Lakejer och Reeperbahn på miniturné till Stockholm, Göteborg och Malmö.

Lustans Lakejer firar att det är 40 år sedan debutalbumet "Uppdrag i Genève" gavs ut och passar dessutom på att släppa en ny singel, "Den 4:e mannen" i november. Låten är en hyllning till bandmedlemmen Tom Wolgers som avled förra året.

Annons

Dan Sundquist, från Reeperbahn, säger i ett pressmeddelande att turnékonstellationen med Lustans Lakejer kändes helt rätt: "Dessutom var det 40 år sedan vi spelade tillsammans på Venuspassagenturnén 1981."

Moto Boy kommer att stå för sången på framlidne Olle Ljungströms låtar. Turnén startar den 10 december på Cirkus i Stockholm, 15 december spelar banden på Pustervik i Göteborg och den 16 december på KB i Malmö.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons