Annons
Kultur

Marianne Faithfull nära att dö av corona

Nöje • Publicerad 16 januari 2021
Marianne Faithfull. Arkivbild.
Marianne Faithfull. Arkivbild.Foto: Thibault Camus/AP/TT

Den brittiska artisten Marianne Faithfull var en hårsmån från döden när hon blev sjuk med covid-19 i våras. Det berättar hon i en längre intervju med The Guardian.

I sjukdomens efterspel har hon bland annat drabbats av minnesförlust och i dag har hon inga minnen från när hon insjuknade och fördes till intensiven.

Annons

– Allt jag vet är att jag var på en väldigt mörk plats – förmodligen var det döden, säger hon.

När hon vårdades på sjukhuset, hälsade hennes manager till världens medier att sångerskans tillstånd var stabilt och att hon svarade på behandlingen. Men läkarnas bild var en annan. När Faithfull blivit frisk läste hon sin journal och hittade bland annat anteckningen "endast palliativ vård".

Nu har 73-åriga Faithfull repat sig, även om hon fortfarande dras med utmattning och vissa andningsproblem. Hennes 21:a soloalbum "She walks in beauty" kommer 30 april och hon är även aktuell som huvudperson i en film baserad på hennes liv.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons