Annons
Kultur

Markus Krunegård släpper singel från ny skiva

Musik • Publicerad 15 januari 2021
Markus Krunegård släpper ny musik. Arkivbild.
Markus Krunegård släpper ny musik. Arkivbild.Foto: Hanna Franzén/TT

Markus Krunegård inleder året med att släppa nya singeln "Sentimental attack". Det är den första låten från en kommande skiva, som har namnet "Tutti frutti – från lokalen under sushin" med släppdatum i maj.

"Sentimental attack" skrevs i USA, där Krunegård berättar att han befann sig för att hälsa på sina vänner Jonnali Parmenius (känd som Noonie Bao) och Linus Wiklund. De började skriva låten tillsammans, något som Markus Krunegård inte var van vid.

Annons

"Jag har alltid skrivit allt mitt material själv, har inte sett någon anledning till att samarbeta kring detta, det har mer känts som att rita, det är något jag gör själv. Samtidigt som jag inte riktigt har vågat ta mig själv på sånt allvar eller sådant icke allvar att jag velat ta upp andras tid med att sitta och skriva musik till mig", säger han i ett pressmeddelande.

En "sentimental attack" beskriver han som en känsla av att bli nostalgisk över en händelse redan medan den pågår.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons