Annons
Kultur

Melodifestivalen drog in tusentals låtar

Bidragstrycket på Melodifestivalen håller i sig. Sammanlagt 2 624 låtar hann man få in innan fönstret stängde för den här gången, uppger SVT.
Melodifestivalen • Publicerad 15 september 2023
Loreen vann i våras. Arkivbild.
Loreen vann i våras. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Antalet är ungefär i linje med hur låtskörden har sett ut under de senaste åren, och tävlingsproducent Karin Gunnarsson säger sig vara nöjd med det fortsatta intresset.

Nu börjar arbetet med att vaska fram 30 tävlingsbidrag ur högen. 15 av låtarna plockas av urvalsjuryn. Övriga 15 väljs av SVT själva.

Annons

"Målet är att ta fram ett hitstarkt, härligt och engagerande startfält. Det är extra roligt att ett av bidragen kommer att få representera Sverige här på hemmaplan i Eurovision Song Contest i Malmö", säger Karin Gunnarsson enligt ett pressmeddelande.

Vilka låtar och artister det blir presenteras av SVT senare i höst.

Nytt för nästa års tävling är att antalet bidrag utökas från 28 till 30. Samtidigt skrotas semifinalen till förmån för en femte deltävling med en "förlängning", där finalens sista bidrag röstas fram av tittarna.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons