Annons
Kultur

Mexikansk stad inför böter för misogyna låtar

Nöje • Publicerad 4 augusti 2023
Natanael Cano är en av de stora namnen inom den mexikanska genren "corridos". Arkivbild.
Natanael Cano är en av de stora namnen inom den mexikanska genren "corridos". Arkivbild.Foto: Rob Grabowski/Invision/AP/TT

En stad i norra Mexiko ska nu bötfälla den som spelar låtar med texter som på olika sätt uppmuntrar till våld mot eller sexualisering av kvinnor, rapporterar Kulturnyheterna i SVT.

Kommunfullmäktige i staden Chihuahua har antagit lagen med bakgrund av regionens många mord på kvinnor. Låtarna förbjuds inte från att spelas, men den som gör det kan komma att bötfällas med upp till 800 000 kronor. Pengarna ska bland annat gå till härbärgen för våldsutsatta kvinnor.

Annons

Lagen har antagits i tid av politiska diskussioner kring musikgenrerna "narcocorridos" och "corridos tumbados", som beskriver de mexikanska kartellerna och ofta har våldsamma texter.

Andra städer och delstater i Mexiko har tidigare försökt att förbjuda genrerna.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons