Annons
Kultur

Morissette avslöjar övergrepp i dokumentär

Flera män utnyttjade henne sexuellt när hon bara var 15 år. Det berättar sångerskan Alanis Morissette i dokumentären "Jagged", som har premiär nästa vecka på filmfestivalen i Toronto.
Film • Publicerad 12 september 2021
Den kanadensiska sångerskan Alanis Morissette avslöjar i en ny dokumentär att hon utsattes för övergrepp av flera män i början av sin karriär. Arkivbild.
Den kanadensiska sångerskan Alanis Morissette avslöjar i en ny dokumentär att hon utsattes för övergrepp av flera män i början av sin karriär. Arkivbild.Foto: Amy Harris/AP/TT

Filmen har regisserats av den prisbelönta dokumentärfilmaren Alison Klayman och följer Morissettes resa från dans-pop-sensation i Kanada till en framgångsrik artist och skådespelare i Los Angeles.

Alanis Morissette säger i filmen att hon berättade om övergreppen för några få personer, men att det kändes som att hon talade för döva öron.

Annons

– Det tog mig år i terapi att ens erkänna att jag var ett offer, säger hon.

I filmen intervjuas Morissette i sitt hem i Kalifornien, men trots att hon vill belysa något som hon påstår var vanligt förekommande i branschen, kommer hon inte att vara med på premiären på tisdag.

Den i dag 47-åriga sångerskan ska av oklar anledning vara missnöjd med slutresultatet av filmen, skriver Washington Post.

Filmfestivalen i Toronto ger ofta en fingervisning om vinnare på kommande års Oscarsgala. Oscarsvinnare som "Nomadland”, “Green Book" och “Roma” har visats på festivalen innan de har fått kommersiell premiär.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons