Annons
Kultur

Naomie Harris: Stjärna tafsade på audition

Film • Publicerad 13 december 2021
Naomie Harris har bland annat spelat Eve Moneypenny i "Skyfall", "Spectre" och "No time to die". Arkivbild.
Naomie Harris har bland annat spelat Eve Moneypenny i "Skyfall", "Spectre" och "No time to die". Arkivbild.Foto: Chris Pizzello

"Bond"-skådespelaren Naomie Harris berättar att hon blev utsatt för ett sexuellt ofredande av en "stor stjärna" under en audition. Det skriver Deadline.

Harris är kanske mest känd för rollen som Eve Moneypenny i flera filmer om James Bond. Hon har även blivit Oscarsnominerad för sin insats i "Moonlight".

Annons

I en intervju säger hon att en annan skådespelare stoppade in handen innanför hennes tröja under en genomläsning på audition, men att ingen i rummet reagerade.

"Det som var så chockerande var att rollbesättaren och regissören var där, och ingen sade någonting eftersom han var – han är – en enormt stor stjärna", säger hon.

Samtidigt tycker hon sig se en förändring i branschen på senare tid, och tar en annan händelse som exempel.

"Nu har saker verkligen förändrats. Jag jobbade i ett projekt där vi hade en metoo-incident och det var ingen tvekan, (förövaren) blev omedelbart bortplockad", säger hon.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons