Annons
Kultur

Ny podd om Sveriges välfärdsmiljardärer

Podcast • Publicerad 5 augusti 2022
Journalisten Björn af Kleen har undersökt Sveriges välfärdsmiljardärer i en ny poddserie för Dagens Nyheter. Arkivbild.
Journalisten Björn af Kleen har undersökt Sveriges välfärdsmiljardärer i en ny poddserie för Dagens Nyheter. Arkivbild.Foto: Leif R Jansson / TT

Författaren och journalisten Björn af Kleen leder en ny poddserie med titeln "Välfärdsmiljardärerna" som ställer frågan vad som sker "när det som nyss var allas hamnar i privata händer".

Serien fokuserar på de svenskar som blivit förmögna på att starta företag inom vård, skola och fastighetsvärlden.

Annons

Podden lanseras av Dagens Nyheter, vars reporter Björn af Kleen bland annat tidigare skrivit boken "Jorden de ärvde" (2009) om den svenska adeln.

Han möter bland andra Ilija Batljan, den tidigare socialdemokraten som blivit dollarmiljardär på att köpa samhällets skolbyggnader, polisstationer och äldreboenden. I ett annat avsnitt intervjuas moderaten Peje Emilsson, som kallats för den svenska friskolereformens fader, och grundare av Kunskapsskolan.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons