Annons
Kultur

Nytt elektronmusikpris ska höja statusen

Musik • Publicerad 11 mars 2023
Martin Jonsson Tibblin, ordförande för Föreningen Svenska Tonsättare, tycker det är viktigt att uppmärksamma elektronmusiken.
Martin Jonsson Tibblin, ordförande för Föreningen Svenska Tonsättare, tycker det är viktigt att uppmärksamma elektronmusiken.Foto: Anna Rut Fridholm

Elektronmusiken behöver också ett pris, som andra musikgenrer. Därför instiftar föreningen Svenska Tonsättare FST:s Elektronmusikpris, meddelar föreningen i ett pressmeddelande.

Priset är avsett att främja och synliggöra den elektroniska konstmusiken, och spegla bredden av konstnärliga uttryck inom den elektroniska musikens räckvidd.

Annons

"Det känns roligt och viktigt att vi kan uppmärksamma den elektroniska musiken och de som skapar den genom ett stort pris som kompletterar andra priser för konstmusik," säger Martin Jonsson Tibblin, ordförande för Föreningen Svenska Tonsättare.

Priset kommer delas ut årligen till nu levande svenska tonsättare för ett elektroniskt verk inom det konstmusikaliska fältet. Prissumman är 75 000 kronor.

FST:s första elektronmusikpris delas ut den 20 mars.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons