Kultur

Omikron tvingar Broadway-musikal till paus

"Mrs Doubtfire" är den senaste i raden Broadway-föreställningar som tvingas till drastiska åtgärder efter smittspridningen av den nya covidvarianten omikron, skriver flera amerikanska medier.
Musikal • Publicerad 3 januari 2022
Rob McClure gör huvudrollen i "Mrs Doubtfire", som nu pausas.
Rob McClure gör huvudrollen i "Mrs Doubtfire", som nu pausas.Foto: Joan Marcus/AP/TT

Den senaste tiden har flera föreställningar av musikalen fått ställas in och situationen är ekonomiskt ohållbar, enligt producenten Kevin McCollum. Musikalen pausas därför i nio veckor.

"'Mrs Doubtfire' hade behövt stänga permanent om produktionen inte tar till drastiska och proaktiva åtgärder", säger han i ett pressutlåtande.

"Mrs Doubtfire" hade premiär på Broadway den 9 mars 2020, men bara tre dagar senare inleddes den 18 månader långa nedstängningen av musikalscenen i New York. Först den 21 oktober 2021 återupptogs musikalen.

Scenuppsättningen av filmen från 1993 regisseras av den flerfaldigt Tony-belönade Jerry Zaks. Huvudrollen görs av Rob McLure.

Spridningen av omikronvarianten är en tuff prövning för Broadway. I december tvingades fem musikaler stänga ned för gott, skriver Variety. Ytterligare ett flertal har tvingats ställa in föreställningar efter covidfall i ensemblen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.