Annons
Kultur

Perikles mannekängar och ger svar på ”Så mycket bättre”

Pandemin har inte helt lyckats stoppa Perikles. Dansbandet agerar mannekänger för en lokal klädhandlare och till helgen är det grande finale för Youtube-satsningen ”Tillsammans på ett annat sätt” – Perikles och fyra andra dansbands svar på ”Så mycket bättre”.
Musik • Publicerad 26 oktober 2020
Perikles vid en tidigare livestreamad konsert på Öja.
Perikles vid en tidigare livestreamad konsert på Öja.Foto: Mark Hanlon

Det där med att vara klädmodell i tidningsannonser ser Pex Svensson i Perikles mest som en kul grej, en väntjänst till klädhandlaren Markus Jonasson som har butiker i Simrishamn och Ystad.

Ingenstans i annonser sägs att det är Perikles som visar kläderna. Men Pex har fått respons på stan.

Annons

– Ystad är en liten stad.

Han är inte inte helt och hållet någon duvunge i reklamsammanhang. Han har gjort en del radioreklam och på 1970-talet mannekängade Perikles, även då för kläder.

Dansbandens ”Så mycket bättre”

I somras började Youtube-projektet med dansbanden Sannex, Callinaz, Donnez, Cassanovas samt Perikles som tolkade varandras låtar, ungefär som i det populära tv-programmet ”Så mycket bättre. Det fick stort genomslag och ett Finlandsrederi kopierade konceptet rakt av.

På lördag mellan klockan 19 och 21 är det live-streamad final med de fem banden på Öja inför en liten publik. Konferencier är Thomas Deutgen. Det bjuds på musik, intervjuer och tävlingar.

Inga spelningar senaste halvåret

Pandemin har drabbat dansbandsbranschen hårt. Senaste live-spelningen var i mars för Pex Svensson och Perikles.

– Man ser ingen ände på det, säger han.

Just nu är han i färd med att söka ersättning för uteblivna inkomster för sommarens inställda spelningar. En viss kompensation har bandet fått tidigare.

– Men nu är det mycket svårare att få ersättning, tror Pex Svensson.

Ulf MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons