Annons
Kultur

Prins Harrys biografi blir inte svensk ljudbok

Litteratur • Publicerad 13 januari 2023
Prins Harrys självbiografi ”Den Andre” blir inte tillgänglig som ljudbok på svenska. Arkivbild.
Prins Harrys självbiografi ”Den Andre” blir inte tillgänglig som ljudbok på svenska. Arkivbild.Foto: Caisa Rasmussen/TT

Prins Harrys självbiografi "Den andre" gavs ut i veckan – men kommer inte att finnas tillgänglig som svensk ljudbok, på varken Bookbeat, Nextory eller Storytel, skriver Boktugg. Det beror på att det svenska förlaget inte har rättigheter till strömningstjänsterna, på grund av den policy som Penguin Random House har. Samma sak gäller för e-boken, som bara finns till försäljning via nedladdning.

– Vi tycker givetvis att det är jättetråkigt att boken inte kommer att finnas tillgänglig för svenska lyssnare, säger Isa Widerståhl, förlagschef på Albert Bonniers förlag.

Det brittiska förlaget tog ett policybeslut för snart två år sedan om att inte släppa förlagets titlar till prenumerationstjänster som erbjuder obegränsad lyssning. Det finns dock en ljudbok, som prinsen själv har läst in – men som alltså inte erbjuds i några prenumerationstjänster.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons