Annons
Kultur

Rapport: Baldwin måste ha avfyrat revolvern

Film • Publicerad 14 augusti 2022
Inspelningenplatsen för "Rust" på Bonanza Creek Ranch i Santa Fe. En ny FBI-rapport hävdar att Alec Baldwin måste ha kramat avtryckaren på vapnet som dödade filmfotografen Halyna Hutchins. Arkivbild.
Inspelningenplatsen för "Rust" på Bonanza Creek Ranch i Santa Fe. En ny FBI-rapport hävdar att Alec Baldwin måste ha kramat avtryckaren på vapnet som dödade filmfotografen Halyna Hutchins. Arkivbild.Foto: Jae C. Hong/AP

En ny FBI-rapport från inspelningen till filmen "Rust" ser ut att motbevisa skådespelaren Alex Baldwins påståenden om att vapnet avfyrats utan att han kramade avtryckaren. Det skriver Deadline.

Det var i oktober förra året som Baldwin avlossade ett skott som dödade filmfotografen Halyna Hutchins och skadade regissören Joel Souza. Skjutningen ägde rum under inspelningen av lågbudgetvästern "Rust" i New Mexico, där Baldwin även agerade producent.

Annons

Av oklar anledning hade skarp ammunition i stället för lösa skott hamnat i loppet till den Colt-pistol som Baldwin repeterade en scen med.

Nu har FBI:s undersökning fastställt att revolvern som användes, en Colt .45, "inte skulle kunnat avfyras utan att avtryckaren kramades".

Rapporten går emot Baldwins påståenden som i en intervju med ABC hävdat att "avtryckaren kramades aldrig, jag kramade inte avtryckaren".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons