Kultur

Rockband använder hundar för att spåra covid

Musik • Publicerad 8 januari 2022
Hundar används numera för att spåra covid-smitta – även av rockband. Bilden är från Hundhjälpen i Fullerö, som tränar hundar i att hitta viruset. Arkivbild.
Hundar används numera för att spåra covid-smitta – även av rockband. Bilden är från Hundhjälpen i Fullerö, som tränar hundar i att hitta viruset. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Metallica, Tool och The Black Keys tar nya grepp för att förhindra att konserter ställs in. Enligt Rolling Stone använder rockbanden specialtränade covid-hundar som markerar när de hittar virussmittade personer.

Metallica använde sig av hundarna under sin jubileumsturné och Tool har hyrt in dem till turnéstarten i USA den 10 januari. Hundarna tillhör ett Ohio-baserat företag som för närvarande har tolv vovvar "anställda", mestadels schäfrar. Dessa har tränats att upptäcka spår av covid-19 hos människor, på bland annat händer, fötter och munskydd.

Hundarna får dofta på alla som rör sig i backstageområdet, inklusive bandmedlemmar och deras entourage.

– Hittills, ta i trä, har hundarna skött sitt jobb extremt väl, säger John Peets, från Metallicas managementbolag, till tidningen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.