Annons
Kultur

Rojda Sekersöz gör serie för Netflix

Tv • Publicerad 8 juli 2020
Rojda Sekersöz regisserar en ny svensk serie på sex avsnitt för Netflix med premiär 2021.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Rojda Sekersöz regisserar en ny svensk serie på sex avsnitt för Netflix med premiär 2021, enligt ett pressmeddelande. Serien, som ännu inte har någon titel, är skapad av Lisa Ambjörn, Lars Beckung och Camilla Holter och beskrivs som ett "coming of age-drama" – som utspelas på en internatskola.

Rojda Sekersöz, som debuterade med filmen "Dröm vidare" och därefter bland annat regisserat tv-serien "En komikers uppväxt" säger att hon själv skulle sträcktitta på serien.

Annons

"Den tar till vara på alla ingredienser som gör ett drama intressant; klass, kärlek, lojalitet, makt. Jag älskar att ge mig in i specifika världar och det här är en väldigt tacksam värld för mig som regissör att utforska och gestalta", säger Rojda Sekersöz själv om uppdraget i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons