Annons
Kultur

Så blir Farrokhzads och Lindes litteratursäsong

Litteratur • Publicerad 2 december 2022
Den somalisk-brittiska poeten Warsan Shire, som bland annat har skrivit diktsamlingen "Välsigna dottern", kommer till Sverige. Arkivbild.
Den somalisk-brittiska poeten Warsan Shire, som bland annat har skrivit diktsamlingen "Välsigna dottern", kommer till Sverige. Arkivbild.Foto: Leyla Jeyte

Jamaica Kincaid, Warsan Shire och Ocean Vuong – det är några av de författare som har bjudits in till Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm i vår, den första litteratursäsong som har utformats av de nya litteraturansvariga Athena Farrokhzad och Ida Linde.

"Till Internationell författarscen har vi bokat namn vi själv längtar efter att få lyssna på. I år kommer också ovanligt många poeter till scenen", skriver Athena Farrokhzad i ett pressmeddelande.

Annons

Även senegalesiske Mohamed Mbougar Sarr ska framträda, liksom Elena Medel från Spanien, Hernan Diaz från USA och norska Steinar Opstad.

En workshop om skrivande och aktivism finns också på programmet. Nytt är dessutom serien Favoriter om favoriter, där besökare bjuds in att diskutera sina favoritböcker med Linde och Farrokhzad – samt vid två tillfällen med de gästande författarna Torbjörn Flygt och Balsam Karam.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons