Annons
Kultur

Så mycket kostade Liljevalchs+

Konst • Publicerad 13 december 2021
Liljevalchs+ är ritad av Gert Wingårdh i samarbete med glasformgivaren Ingegerd Råman. Arkivbild.
Liljevalchs+ är ritad av Gert Wingårdh i samarbete med glasformgivaren Ingegerd Råman. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/ TT

Slutnotan för renoveringen och tillbyggnad av konsthallen Liljevalchs i Stockholm landar på 584 miljoner kronor, skriver Dagens Nyheter. Enligt slutredovisningen från Stockholms fastighetskontor kostade den nya tillbyggnaden, Liljevalchs+ 419 miljoner kronor medan renoveringen av den gamla konsthallen samt restaurang Blå porten landade på 165 miljoner kronor.

I den så kallade genomförandebudgeten för 2015 låg budgeten på 256 miljoner kronor. Därefter har den justerats uppåt två gånger.

Den nya konsthallen Liljevalchs+ är ritad av Gert Wingårdh och vid invigningen i augusti samlades demonstranter utanför för att protestera. Recensionerna av byggnaden har dock varit övervägande positiva.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons