Annons
Kultur

Serkis regisserar serie om Madame Tussaud

Tv • Publicerad 8 augusti 2022
Skådepselaren Andy Serkis kommer regissera tv-serien om vaxskulptören Marie Tussaud, mer känd som Madame Tussaud. Arkivbild.
Skådepselaren Andy Serkis kommer regissera tv-serien om vaxskulptören Marie Tussaud, mer känd som Madame Tussaud. Arkivbild.Foto: Joel Ryan/AP/TT

Den brittiske skådespelaren Andy Serkis, känd från filmer som ”Sagan om ringen”-trilogin, ”Apornas planet”, regisserar en ny tv-serie om den franska skulptören Marie Tussaud – känd för sina vaxskulpturer och Madame Tussauds-museerna, skriver Variety.

Tv-serien har arbetsnamnet “Madame!” och Andy Serkis utlovar galenskaper.

Annons

– Om det är en sak Marie är väl medveten om så är det att om du ska berätta din livshistoria, gör det underhållande även om du måste hitta på det. Och vad som än händer – klipp bort de tråkiga bitarna, säger han i ett pressmeddelande, enligt Variety.

Serien kommer visa Marie Tussauds resa; om hur hon levde och verkade som skulptör i Paris under slutet av 1700-talet innan hon tog sig till Storbritannien och sedan öppnade sitt numera legendariska vax-museum i London, 1835. Den ska också visa vilken ambitiös och självständig affärskvinna hon var och hur hon offrade i princip alla relationer, inklusive den till hennes barn, i jakten på framgång.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons