Annons
Kultur

Skaparna av "South Park" hånar Trump

Nöje • Publicerad 14 december 2020
Donald Trump hånas av "South Parks" skapare. Arkivbild.
Donald Trump hånas av "South Parks" skapare. Arkivbild.Foto: Patrick Semansky/AP/TT

Skaparna av "South Park", Trey Parker och Matt Stone, hånar USA:s avgående president Donald Trumps reaktion på valförlusten, skriver NME.

I en ny video med så kallad "deepfake"-teknik låter de skådespelaren Peter Serafinowicz gestalta Trump, som iförd en jultröja och en liten julhatt berättar en saga om en ren. Den inleds med: "Det var en gång en liten ren och alla renar tyckte att han var den bästa renen av alla renar".

Annons

Sedan kommer en äldre "grinig" ren och förstör. Efter ett val om vem som är den bäste av dem vinner den äldre renen genom "fusk".

Det är inte första gången som "South Parks" skapare hånar Trump med hjälp av det verklighetstrogna deepfake, som är ett slags AI-teknik. Tidigare har de i en video framställt det som att Trump får en stroke, och sänt det på sin webbkanal Sassy Justice.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons