Annons
Kultur

Spice Girls porträtteras i ny dokumentärserie

Film • Publicerad 13 juli 2020
Den nya dokumentärserien väntas sändas i brittisk tv nästa år. Arkivbild.Foto: John Giles

Den brittiska popgruppen Spice Girls ska porträtteras i en ny dokumentärserie. Serien, som i nuläget har arbetstiteln "Girl powered: The spice girls", planeras sändas 2021, i samband med att gruppens monsterhit "Wannabe" firar 25 år.

Serien produceras för brittiska Channel 4, som uppger att den kommer att innehålla mängder av arkivmaterial och intervjuer.

Annons

"Serien berättar den kompletta historien bakom historiens bäst säljande tjejband", skriver Channel 4 i ett pressmeddelande.

Spice Girls bestod ursprungligen av Geri Halliwell, Melanie Brown, Melanie Chisholm, Emma Bunton och Victoria Beckham. Gruppen slog igenom 1996 men splittrades 2000. Sedan dess har de återförenats ett par gånger i olika konstellationer.

Deras senaste turné gick av stapeln förra året, dock utan Victoria Beckham, som valde att i stället fokusera på sin modekarriär.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons