Annons
Kultur

Stipendier från krisbok utlysta

Litteratur • Publicerad 2 december 2020
Intäkterna från Sverker Sörlins bok "Kris! Från Estonia till Corona" kan nu sökas som två stipendier. Arkivbild.
Intäkterna från Sverker Sörlins bok "Kris! Från Estonia till Corona" kan nu sökas som två stipendier. Arkivbild.Foto: Dan Hansson/SvD/TT

I somras utkom Sverker Sörlins bok "Kris! Från Estonia till Corona", där den svenske författaren och idéhistorikern skildrar den djupa kris som genererats av coronapandemin.

Intäkterna från det från början ideella projektet var, enligt såväl författaren som bokförlaget Atlas, tänkta att finansiera en stipendieverksamhet för skrivande kring kriser i samhället – och efter några månaders försäljning finns nu två stipendier om vardera 25 000 kronor att söka för den hugade, skriver Arenagruppen i ett pressmeddelande.

Annons

Stipendierna syftar till att "möjliggöra journalistiskt, litterärt eller forskningsbaserat skrivande kring kris och kriser i samhället – den pågående pandemin eller andra kriser, historiska eller samtida", skriver man i pressmeddelandet.

Sverker Sörlin insjuknade själv i corona under våren.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons