Annons
Kultur

Stjärnor donerar miljoner till strejkande skådisar

Allt fler superstjärnor donerar pengar till förmån för strejken inom filmbranschen.
I veckan donerade Blake Lively och Ryan Reynolds över tio miljoner kronor.
Nöje • Publicerad 3 augusti 2023
Blake Lively och Ryan Reynolds stöttar strejken. Arkivbild.
Blake Lively och Ryan Reynolds stöttar strejken. Arkivbild.Foto: Evan Agostini Invision/AP/TT

De strejkande manusförfattarna och skådespelarna i Hollywood får stöd av flera tunga namn. Stjärnor som George Clooney, Matt Damon, Leonardo DiCaprio, Dwayne Johnson, Nicole Kidman, Arnold Schwarzenegger och Meryl Streep är bara några av dem som donerat gigantiska summor till en fond som ska hjälpa branscharbetare som påverkas av de pågående strejkerna, skriver Eonline.

På onsdagen meddelade Sag-Aftra Foundation att man samlat in över 160 miljoner kronor med hjälp av donationer.

Annons

Pengarna är tänkta att gå till skådespelare och manusförfattare som tvingas leva utan en inkomst under strejken och fonden har fått in hundratals ansökningar om finansiell nödhjälp.

Manusförfattare i USA gick ut i strejk mot de låga arvodena den 2 maj i år och den 13 juli följde skådespelarna efter. Flera stora Hollywoodfilmer har lagts på is på grund av strejken och premiärer skjuts upp.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons