Annons
Kultur

Stockholm ska locka fler filminspelningar

Film • Publicerad 3 december 2020
Målsättningen med det nya initiativet Film Stockholm är att locka fler inspelningar till huvudstaden. På bilden filmas det i Rålambshovsparken i centrala Stockholm, där "Tsatsiki, farsan och olivkriget" (2015) filmades. Arkivbild.
Målsättningen med det nya initiativet Film Stockholm är att locka fler inspelningar till huvudstaden. På bilden filmas det i Rålambshovsparken i centrala Stockholm, där "Tsatsiki, farsan och olivkriget" (2015) filmades. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Stockholms stad och Region Stockholm bildar ett nytt produktionscentrum, Film Stockholm, för film och tv. 15 miljoner kronor ska nu kunna investeras i film- och tv-produktioner under nästa år och göra Stockholm till en mer filmvänlig stad med förhoppningsvis fler inspelningar, rapporterar Dagens Nyheter.

– Genom det här gemensamma produktionscentrumet för film- och tv får vi en enda aktör i regionen och blir därmed tydligare. Det blir en enda ingång för alla som vill söka stöd i regionen, säger Cecilia Elving, (L), ordförande för kulturnämnden i Region Stockholm till tidningen.

Den tidigare regionala filmfonden, Film Capital Stockholm, läggs ner.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons