Annons
Kultur

Svensk tv-serie planeras om coronapandemin

Tv • Publicerad 3 december 2020
FLX, där Felix Herngren är en av ägarna, har köpt rättigheterna till författaren Johan Anderbergs kommande bok ”Flocken”. Arkivbild.
FLX, där Felix Herngren är en av ägarna, har köpt rättigheterna till författaren Johan Anderbergs kommande bok ”Flocken”. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Produktionsbolaget FLX har köpt rättigheterna till författaren Johan Anderbergs kommande bok ”Flocken”, som handlar om coronapandemin, skriver Expressen.

Boken, som ges ut i maj nästa år, beskrivs som en "fakta-thriller" som kretsar kring den svenska strategin hanteringen av coronakrisen.

Annons

”Coronapandemin är troligen en av de mest diskuterade händelserna i vår livstid. Inget har påverkat våra liv så mycket och dessutom har Sveriges hantering av situationen hamnat på världskartan. Boken ”Flocken” fördjupar sig i hur det gick till när Sveriges strategi växte fram under våren 2020 och detta vill FLX filmatisera i form av en current affairs-thriller", säger Pontus Edgren, vd för FLX, enligt uttalande som Expressen refererar.

Edgren är tillsammans med SF Studios och Felix Herngren delägare i FLX. Det finns än så länge inga uppgifter om var och när tv-serien ska sändas.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons