Annons
Kultur

Sweden Rock går ut med varning

Musik • Publicerad 12 januari 2021
2019 uppträdde det svenska heavy metal-bandet Hammerfall på Sweden Rock-festivalen i Norje utanför Sölvesborg. Arkivbild.
2019 uppträdde det svenska heavy metal-bandet Hammerfall på Sweden Rock-festivalen i Norje utanför Sölvesborg. Arkivbild.Foto: Hanna Franzén/TT

Sweden Rock varnar för falska Facebooksidor och hemsidor som felaktigt beskriver sommarens festival som en onlinefestival, skriver Blekinge Läns Tidning.

– Vi känner inte till dessa organisationers syfte med att lägga upp Facebookevenemang i vårt namn och med vår logotyp och grafik. Vi kan inte heller se att de har någon direkt ekonomisk vinning i det, säger Sofia Lindqvist Lacinai, pressansvarig för Sweden Rock, till tidningen.

Fjolårets festival ställdes in på grund av pandemin och arrangörerna vet ännu inte om sommarens Sweden Rock kan genomföras som planerat men förberedelserna pågår för fullt. Merparten av dem som köpte biljetter i fjol har sparat dem till den festival som man hoppas blir av i sommar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons