Annons
Kultur

The Seekers-sångare får statsbegravning

Musik • Publicerad 7 augusti 2022
Judith Durham, före detta sångare i The Seekers, får en statsbegravning i Australien. Arkivbild.Foto: Martin Philbey/AP/TT

Den australiska sångaren Judith Durham som avled under fredagen, 79 år gammal, hedras med en statsbegravning, rapporterar Daily Mail. Detta meddelar Daniel Andrews, som är premiärminister i delstaten Victoria.

Statsbegravningar kan tilldelas australier som anses ha givit ett betydande bidrag till nationen. De ges oftast till premiärministrar och guvernörer, men kan i vissa fall ges till exempelvis artister, skådespelare och idrottare.

Annons

Judith Durham var sångare i den populära folkpop-gruppen The Seekers mellan 1963 och 1968. Gruppen hade flera hits under 60-talet, som "Georgy girl" och "Someday, one day" (som skrevs av Paul Simon).

The Seekers gjorde även låten "I am australian" som har blivit något av en icke-officiell nationalsång i landet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons