Annons
Kultur

Tiotusentals på plats för jubileumskonsert

Över 22 000 personer, inklusive delar av den brittiska och internationella artisteliten, har samlats för en jubileumskonsert utanför Buckingham Palace i London.
Drottning Elizabeths 70 år på tronen ska firas – men huvudpersonen saknas.
Storbritannien • Publicerad 4 juni 2022
Över 22|000 har biljetter till jubileumskonserten.
Över 22|000 har biljetter till jubileumskonserten.Foto: Frank Augstein/AP/TT
På bilden syns bland annat Storbritanniens premiärminister Boris Johnson och prins William under konserten.
På bilden syns bland annat Storbritanniens premiärminister Boris Johnson och prins William under konserten.Foto: Jacob King
Queens gitarrist Brian May var med och öppnade konserten.
Queens gitarrist Brian May var med och öppnade konserten.Foto: Eddie Mulholland/AP/TT

Enligt BBC är drottningen själv inte en av de omkring 30 medlemmarna av den kungliga familjen som följer konserten från vip-läktaren. Inte heller prins Harry eller Meghan Markle, hertigen och hertiginnan av Sussex, är på plats.

Det är däremot Prins William och Storbritanniens premiärminister Boris Johnson, bland många andra.

Annons

Sedan i torsdags har det högtidliga firandet av den 96-årige monarken pågått. På söndag avslutas festligheterna.

Utöver de tiotusentals personer som har köpt biljetter och följer konserten på plats förväntas miljontals tittare följa sändningen på tv.

Festligheterna inleddes med ett filmklipp där drottningen dricker te med den tecknade björnen Paddington.

Queen och Adam Lambert öppnade sedan konserten med rockklassikern "We will rock you". Bandets gitarrist Brian May var med redan 2002, då han sparkade i gång firandet av drottningens då 50 år på tronen med en Jimi Hendrix-doftande version av nationalhymnen "God save the queen".

Andra artister som ska uppträda under konserten är bland annat rockikonen Rod Stewart, popstjärnan Alicia Keys, tenoren Andrea Bocelli, Eurovision-tvåan Sam Ryder och – som avslutande akt – Motown- och discodrottningen Diana Ross.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons